Строително завръщане с нови мащаби

Изданието на изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА през 2019г. ще бъде най-мащабното от 2008г.насам

Началото на годината е време за оценки, равносметки и отчитане на тенденциите, които пазарът ще следва през следващите 12 месеца. С развиването на новата си концепция очевидно 2019 г. ще бъде годината на ренесанса за най-голямото бизнес събитие за сектора на строителството в България - АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА.

Най-мащабното след 2008 г. издание на строителния форум на България ще се проведе от 6 до 9 март 2019 г. в Интер Експо Център, София. Бизнес събитието ще разгърне капацитета си в три изложбени зали, а участниците ще разположат щандовете си върху площ от над 8500 кв.м. Показателен за перспективите пред АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА е фактът, че още в края на 2018 г. 70% от капацитета е бил зает от български и чуждестранни участници, сред които международни компании от Германия, Италия, Турция, Румъния, Полша, Китай и др.

Организаторите допълват: „През своята 19-годишна история изложението премина през периоди на изключителен подем и през такива на стагнация в пазара. След кризата АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА отбелязва осезаем възход. За първи път през настоящото десетилетие форумът достига подобни мащаби“.

„Дяволът е в детайлите“; прецизното сегментиране

Сред основните елементи във формулата на успеха в предстоящото издание компаниите посочват елемента „прецизно сегментиране“, което организаторите са заложили в своята концепция. Чрез този подход ще бъдат създадени отделни тематични зони, в които според сектора на своята дейност ще бъдат обединени българските и международните участници. Това без съмнение ще създаде условия за още по-добра бизнес комуникация и улеснение на посетителите.

Във фокуса си форумът за енергийно-ефективно, екологично и функционално строителство, поставя потенциала на съвременното строително оборудване и проектиране, технологии и инструментариум, довършителните дейности, интериорните материали и технологии, модерното вертикално планиране и ландшафт и индустриалното строителство. Сред акцентите ще бъде и софтуерът, BIM, виртуалната реалност и реалното приложение на 3D-принтирането в рамките на строителния сектор. И тъй като високите технологии са навсякъде, те намират и все по-масово приложение в офисното, жилищното, ваканционното и индустриалното строителство.  

Партньорите – в основата на успеха

За положителните тенденции организаторите отчитат активната дейност на авторитетните браншови организации, с които си партнират. С желанието на АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА да бъде представен целият потенциал на съвременното строителство, през последната година те са съсредоточили усилията си върху надграждането на дългогодишните бизнес партньорства и изграждане на нови.

Във форума с пълния си капацитет се включват браншовите организации – Камарата на архитектите в България (КАБ), Камарата на строителите в България (КСБ), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС), Сдружение „Български врати, прозорци и фасади, Български съвет за устойчиво развитие, Асоциация на професионалните озеленители в България, образователни институции.

„Съпътстващите събития са онзи елемент, който изгражда едно изложение като пълноценен професионален форум“, коментират организаторите. След концентриране на усилията в тази посока и в тясно сътрудничество с участниците и браншовите организации, АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА обещава, че ще се превърне както в иновационен хъб за строителството от 6 до 9 март, така и в пресечна точка за дискусии. Това ще се случи чрез подготвяния иновативен форум, посветен на високите технологии в строителството, професионалните конференции, семинари и кръгли маси, както и демонстрации на иновативни материали, подходи и тенденции.

Като голяма допълнителна възможност за бизнеса специалистите отбелязват паралелното провеждане на АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА със SECURITY EXPO и WATER TECH EXPO - насочени съответно към сектора на сигурността и индустриалното управление на водите.

Създавайки вече близо две десетилетия оптимални условия за строителството, бизнес събитието на България за сектора ще разкрие своя потенциал от 6 до 9 март в Интер Експо Център. Всяка компания може да заяви своето участие на buildingweek.bg.

Граници пред 3D-проектирането не съществуват

Живеем в епохата на неограничените възможности. Доказателство за това са високите технологии, които създават условия за реализиране на идеи, които до доскоро са били немислими за осъществяване. За 18-и път изложение Българска строителна седмица създава уникални условия за среща на строителния сектор. Затова като част от съпътстващата програма в рамките на изложението се провежда семинарът на тема „SketchUP – интуитивно 3D проектиране”.

Там където елегантността и функционалността не могат да съществуват разделени

Високотехнологичната епоха, в която живеем, залага изключително високи изисквания спрямо съвременното строителство. За инвеститорите, наемателите и собствениците е важно всеки елемент от обекта да бъде изпипан с максимална точност, внимание и чувство за естетика, независимо дали става въпрос за пода, тавана, стените, мебелите или стъклените витрини.

Проблемите при обновяването на сградите имат своите решения

Утвърдило се като платформа за въхновение на строителите, през тази година изложение Българска строителна седмица, провеждащо се от 7 до 10 март, е с още по-богата съпътстваща програма. През втория ден, 8 март, семинарната зала на изложбата посрещна Българската асоциация за изолации в строителството, която проведе своя семинар „Саниране на ограждащите конструкции на сградите – грешки при изпълнението и контрол на качеството“.

Светът на строителството и експертите по сигурност се събират на Българска строителна седмица и SECURITY EXPO

Започнаха изложенията Българска строителна седмица и SECURITY EXPO 2018. Те се провеждат от 7 до 10 март в столичния Интер Експо Център. С официална церемония бе дадено началото на SECURITY EXPO. Участие в нея взеха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов, Цветан Симеонов – председател на УС на Българската търговско-промишлена палата, както и главен комисар Николай Николов.

Един по-зелен свят от NEW GARDEN

Интериорно и вертикално зеленяване, проектиране и изграждане на градини; създаване на един по-зелен свят. Това е реалността, която чрез дейността си създава фирма NEW GARDEN. От 7 до 10 март на изложение Българска строителна седмица в Интер Експо Център тя ще представи своите идеи на присъстващите.

Първото впечатление създават подовите настилки

Кой е сред първите елементи, които забелязваме, влизайки в помещението? Подовата настилка разбира се. За да направим правилния избор, фирма Парекетен стил дава богат списък от решения по време на Българска строителна седмица 2018. Изложението ще се проведе от 7 до 10 март в Интер Експо Център. 

Дизайн, съчетан със страст – идеите на STERLING MARKETING

Изпипването на всеки детайл от дома е от изключително значение за създаването на уют. Чрез своите предложения на Българска строителна седмица 2018 фирма STERLING MARKETING дава своите идеи за финалните щрихи, които помагат да се създадем мечтаното пространство за своето семейство.

Геодезическо и строително оборудване от ГЕОВАРА

Строителите са наясно, че от изключителна важност за работата им са инструментите, с които разполагат. Своите предложения по време на Българска строителна седмица, от 7 до 10 март в Интер Експо Център, ще даде ГЕОВАРА.

Строителни материали от ПОЛИШИЛД ИЮ

От 7 до 10 март на Българска строителна седмица продуктите и идеите си ще даде фирма ПОЛИШИЛД ИЮ. По време на изложението, провеждащо се в Интер Експо Център компанията, посетителите ще открият дълъг списък от строителни материали за защита, поддръжка, ремонт и изолация на сгради.

Мисията на Арт Криейт – създаване на енергийно ефективен, уютен и изискан дом

Всеки иска да създаде енергийно ефективен, уютен, топъл и изискан дом. За осъществяването на това по време на Българска строителна седмица, която ще се проведе от 7 до 10 март в Интер Експо Център, Арт Криейт ще даде многобройните си предложения.

Отопление, вентилация и климатизация от Cooper & Hunter 

Присъстващите на Българска строителна седмица 2018 ще имат възможността да се запознаят с портфолиото на Cooper & Hunter. Фирмата е световна марка в сферата на оборудването за отопление, вентилация и климатизация.

Подови настилки от Паркетен стил

Настилката във всяка сграда трябва да бъде внимателно подбрана според спецификите на зданието и изискванията на клиента. Богато разнообразие от предложения по време на Българска строителна седмица 2018 ще даде компания Паркетен стил.

Системата NEW-THERM® и интериорни бои на щанда на PCC ENERGIA

Екологичността, уютът и красивият вътрешен и външен вид са три от основните изисквания за изграждането на така мечтания дом. Своите многобройни идеи по време на Българска строителна седмица 2018 от 7 до 10 март ще даде фирма PCC ENERGIA.

Изграждане, поддържане и оформяне с Агроспектър 2000

За пълноценното ежедневие е важно обществените пространства да бъдат поддържани с максимална прецизност. Своите предложения за това по време на Българска сттроителна седмица от 7 до 10 март, която ще се проведе в Интер Експо Център, ще даде Агроспектър 2000.