Иновативни и енергоефективни– екопанелите на Барбали

Екологичността и енергоефективността стоят в основата на съвременното строителство. Следвайки тази тенденция, по време на предстоящото изложение Българска строителна седмица 2018, което ще се проведе в Интер Експо Център от 7 до 10 март, компанията БАРБАЛИ ще представи системата за пасивни сглобяеми къщи от сламени панели ECOCOCON.

Характеризираща се с иновативност, тя дава широк спектър от възможности за проектиране и строителство на пасивни, сглобяеми, здравословни къщи от естествени материали. Панелите от ръжена слама са 100% екологични. Изградени от естествени материали – дърво и слама, те са естествено дишащи и позволяват изграждане на енергоефективни сгради, в които топлината през зимата се съхранява, а през лятото се осигурява прохлада.

Екопанелите се произвеждат с промишлена преса и имат правилна геометрия, което улеснява процеса на изграждане на сградата, сведен до три месеца. Сградите, построени с екопанелите, които фирма Барбали предлага, имат живот 100 години.

След измазване с глина имат клас B1 (слабозапалими) на пожароустойчивост, сградите придобиват сертификат F119. Характеризират се и с високи звукоизолационни свойства, не привличат насекоми и гризачи и създават благоприятна и здравословна среда.

 

Технически характеристики:

Широчина:

600-1000 мм.

Височина:

1000-3000 мм.

Дебелина:

400 мм.

Носещи качества:

8-12 тон.

Коефициент на топлопроводимост:

0,053

Звукоизолация:

54 дБ

Пожароустойчивост:

F119, 2 часа при 900°С


U=0.137 W/m2.k