Multipor дава възможност да се контролира микроклиматът у дома

Сигурността и комфорта са водещите изисквания, които не подлежат на компромис, когато става въпрос за изграждането, ремонтирането или преустройството на сграда. Минералните топлоизолационни плочи Multipor са иновативен продукт на строителния пазар, който е ръководен изцяло от тази концепция. Те ще бъдат представени от компания Ксела България на изложение Българска строителна седмица 2018, което ще се проведе от 7 до 10 март в Интер Експо Център.

Иновативният продукт се произвежда от абсолютно естествени природни суровини – цимент, вар, пясък и вода, които в комбинация с безотпадна технология, правят продукта способен да предложи едновременно изолация от най-висок клас и създаване на здравословен микроклимат за обитателите. Минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR притежават най-високия клас по реакция на огън А1. Основното им предимство е, че в случай на пожар не се възпламеняват и не отделят дим и вредни емисии за човека и околната среда. Облицоването на стени и тавани с продукта повишава тяхната пожароустойчивост и сигурността на сградите.

Сред ключовите характеристики на минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR е, че те не стареят. Това означава, че запазват качествата, структурата и размерите си през целия период на експлоатацията. Хомогенната и твърда повърхност на топлоизолационните плочи спомага да бъде запазена целостта на фасадата и намалява разходите за поддръжка. Минерални топлоизолационни плочи MULTIPOR не позволяват образуване на мухъл и плесен по фасадите и по тях не се наблюдава развитие на насекоми. Целостта на фасадата е защитена от кълвачи, скорци и други дребни птици.

Минералните топлоизолационни плочи Multipor притежават:

- Декларация за въздействие върху околната среда - 

- Еко-етикет, изготвен в Германия от федералната служба за опазване на околната среда - 

 - Най-високата оценка за влияние върху вътрешния въздух А+ - 

С важно значение за околната среда е фактът, че минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR могат да бъдат рециклирани напълно и не е необходимо да се третират като строителен отпадък.