Системи за остъкление от фирма Емир

Доказала се в производството на душ кабини и паравани за баня компания Емир ще представи своите продукти по време на Българска строителна седмица от 7 до 10 март в Интер Експо Център.

Богат е списъкът със системи от линията Elegans. Един от продуктите е сгъваема система. Тя се състои от горна и долна носеща релса, по които се движат паната. Стъклата са разположени в стъклодържащи профили чрез антибактериален силикон. Във всяко стъклено пано има четиридвойни ролки, чрез които се предвижва по релси.

Плъзгащата система е друго предложение на Емир. Тя се състои от пет-канална релса и всяко пано се движи в отделен канал. Събирането на паната може да стане и в двата края. Те се прибират заедно едно зад друго. Плъзгащата система е с долно водене и може да бъде изработена в два варианта – с релса за вкопаване (подходяща за заведения и веранди) и стандартна релса (подходяща за балкони).

Линията Elegans предлага и висяща система. Тя е без релса в долната част, а паната се движат директно върху земята, водени от траекторията, описваща горната релса. Заради това тя е подходяща  за заведения, магазини, веранди и басейни, където се предполага по-интензивно преминаване.

На вниманието на клиентите е и автоматичната хоризонтална система, използваща нов иновативен подход за българския пазар. Електрическият механизъм позволява дистанционно управление на системата от разстояние. Състои се от три стъклени хоризонтални пана, които се събират в долната част и образуват стъклен парапет.