Там където елегантността и функционалността не могат да съществуват разделени

Високотехнологичната епоха, в която живеем, залага изключително високи изисквания спрямо съвременното строителство. За инвеститорите, наемателите и собствениците е важно всеки елемент от обекта да бъде изпипан с максимална точност, внимание и чувство за естетика, независимо дали става въпрос за пода, тавана, стените, мебелите или стъклените витрини.

Именно стъклените витрини бяха сред акцентите на тазгодишната национална конференция на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади” (СБВПФ). Тя се проведе в рамките на изложение Българска строителна седмица, в което от 7 до 10 март в Интер Експо Център за 18-и път среща си дават секторите на строителството. Форумът, който е единственият форум за строителство в София през тази пролет, създава изкляючителната среда, даваща както идеи за бизнеса, така и решения за дома.

„Когато изграждаме витрини особено внимание трябва да обърнем на фугите. Защото ако този проблем не решен по възможно най-добрия начин, обектът който изпълняваме, може да не бъде приет от инвеститора“, предупреди Христо Щерев, който е председател на Упарвителния съвет на СБВПФ. За справянето с проблема той представи кристални конектори, които решават проблемите с фугите и до голяма степен елиминират проблемите с евентуалното замърсяване между отделните стъклени панели.

„На пазара вече се предлагат прозрачни конектори, които позволяват свързване при различни ъгли“, коментира експертът. За удовлетворяване дори и на последните тенденции на пазара вече могат да бъдат открити и черни конектори. „Освен придаването на по-голяма здравина, използвайки конекторите създавате стилен и елегантен вид на витрината“, каза Христо Щерев.

Течното защитно фолио

В рамките на събитието бе представено и иновативно течно защитно фолио. То може да бъде полагано върху различни повърхности, сред които стъкло, метал и други. Продуктът може да се нанася с четка, валяк или пистолет за боя. Тъй като е на водна основа, около 30 минути след нанасято му той засъхва и образува защитен филм върху повърхността,върху която е нанасен и я предпазва, каза Христо Щерев.

Българска строителна седмица се провежда от 7 до 10 март паралелно с изложение SECURITY EXPO. От 7 до 9 март вратите на изложенията са отворени от 10.00 до 18.00 часа, а на 10 март – до 16.00.