Звукоизолацията е съществен процес в строителството

Кои са основните принципи на звукоизолацията? Как трябва да бъде изградена тя, кои са правилните подходи и материали? Отговори на тези въпроси и много други, обвързани с шумоизолирането дадоха професионалистите от Българска асоциация за изолации в строителството на 25 февруари на семинара си в рамките на Архитектурно-строителна седмица 2020.

Камара на архитектите в България призова за спазване на методика за цени и срокове при обществените поръчки

Камара на архитектите в България (КАБ) призова за спазване на методиката за цени и срокове при обществените поръчки, коментира Петкана Бакалова, зам.-председател на КАБ на кръгла маса „Обществените поръчки и градска среда – проблеми и решения в контекста на добрите европейски практики“. Това се случи в рамките на Архитектурно-строителна седмица, която ще продължи до 28 февруари в Интер Експо Център.

Строителният сектор се събира от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център

Над 200 са участниците в най-мащабното издание на бизнес-изложението за последното десетилетие; дигитализация и законодателството – сред акцентите в съпътстващата програма

Повърхност наподобява истинско дърво, а технология позволява лакиране в над 150 цвята

Напълно нова матирана повърхност, наподобяваща структурата на истинско дърво KALEIDO WOODEC е сред акцентите в представянето на REHAU през тази година. Всеки поситител на Архитектурно-строителна седмица 2020 ще може да се запознае с възможностите на продукта от 25 до 28-и февруари.

Изолационни профили, системи за изнесен монтаж, плъзгащи елементи и самозаключващи се брави – на едно място

Съвременната действителност изисква комплексни решения. Именно на тях залага в дейността си фирма МЕЕЗЕНБУРГ БЪЛГАРИЯ, на чиито щанд ще открием изолационни профили, системи за изнесен монтаж, плъзгащи елементи и самозаключващи се брави.

Сглояеми къщи с висока енергийна ефективност

Постигането на максимална енергийната ефективност на сградата е пряко обвързано както с намаляването на разходите за отопление и климатизация, така и с опазване на околната среда. С решенията си фирма ТЕС ЕКО СТРОЙ-1 се включва в Архитектурно-строителна седмица 2020.

Създаване на достъпна среда с решенията от АДАПТ БГ

Специализираната фирма за помощни средства за деца и възрастни със специални нужди АДАПТ БГ ще вземе активно участие в Архитектурно-строителна седмица 2020. След броени дни в зала 3, щанд С9, ще можем да се запознаем с иновативни решения, чрез които се осигурява достъпна среда.

Лазерно 3D сканиране от последно поколение

Точните лазерни измервания са пряко свързани с подобренията в процеса на предпроектните проучвания, документирането на строителни процеси, реставрацията и престрояването на сгради, транспортните съоръжения и паметниците на културата. 3D лазерни скенери от последно поколение ще ни представи от 25 до 28-и февруари фирма Laserscanning Bulgaria.

Декоративни стенни панели и широкоформатни гранитогреси представя ESTETIKO

Създаването на усещане за стил, уют и завършеност е основно изискване пред строителния сектор на XXIв. За постигането на високи резултати професионалистите са единодушни – трябва да се използват качествени материали от последно поколение като тези, с които ще ни запознае ESTETIKO.

Предимствата на карбоновите плочки

Едва ли има сграда, в която като интериорно решение да не са използвани плочки. Присъстващите на Архитектурно-строителна седмица 2020 ще могат да се запознаят с качествата на карбонови плочки, съчетаващи високи качества и красиви цветови съдържания.

Вертикалното озеленяване е екологично и естетическо решение за интериора и екстериора

Екологичността и естетиката са два от водещите елементи в съвременното строителство. С впечатляващи предложения за вертикално озеленяване, съобразени с изискванията на клиента, в Архитектурно-строителна седмица се включва фирма Ню Гарден.