Новият циркулярен трион на FESTOOL е с интегрирана SAWSTOP технология за безопасност

Интелигентна електроника, чувствителни сензори и SAWSTOP технология. На всичко изброено дотук е заложил производителят FESTOOL при създаването на настолния циркуляр TKS 80.

Машината ще бъде представена на широката публика от Тултехник Системс по време на изложение Архитектурно-строителна седмица 2020.

TKS 80 създава условия за безопасна работна среда на професионалистите. Това се случва благодарение на интегрираната SAWSTOP технология и с помощта на чувствителната сензорика, при контакт с човешката кожа, циркулярният диск спира за 5 милисекунди и изчезва в работната повърхност. Електрониката активира предварително натегната пружина. При контакт с кожата тя изстрелва алуминиев блок в циркулярния диск. След активирането патронът се сменят бързо и лесно – с няколко движения на ръцете.

Възможностите на TKS 80 го правят приложим при изграждането на дървени конструкции, довършителните и ремонтните дейности, мебелното производство и монтажи.

Възникване на SawStop технологията: всичко започва в хамбар в щата Орегон

Технологията SawStop е разработена от д-р Стив Гас, който по-късно е основава компанията SawStop – един от водещите доставчици на циркулярни триони в САЩ.  

Циркулярът TKS 80 на FESTOOL, представена от Тултехник Системс, ще откриете в зала 3, щанд А5.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>