Алуминиевите профилни системи и софтуерни решения от АЛУКЬОНИГЩАЛ

Архитектурно-строителна седмица 2020 ще бъде професионалната платформа, на която АЛУКЬОНИГЩАЛ ще представя алуминиевите си профилни системи. Висококачествени и с разнообразен профилен асортимент, компанията осигурява решение за всеки свой клиент, според изискванията му.

За прозорците

Сред представените модели откриваме Schüco AWS 65. Модерната алуминиева профилна система отговаря на високите изисквания за енергийна ефективност (Uf до 2,1 W/(m2K) при видима ширина 117 мм). Системата е подходяща за прозорци с отваряне по вертикална и хоризонтална ос, прозорец с подвижен делител, прозоречна врата и други варианти, отварящи се навън и навътре. Опционално крилата могат да бъдат в една равнина. Със строителна дълбочина от 65 мм могат да се изпълнят различни решения и да се отговори на високите изисквания за дизайн. Съвместима е със системата за врати Schüco ADS 65.

За прозорци с повишена топлоизолация са алуминиевите профилни системи Schüco AWS 70. – Uf стойности от 1,6 W/(m2K) при видима строителна ширина от 117 мм. Моделът се препоръчва за прозорци, отварящи се навън и навътре. Системата е с разширена изолационна зона с коеструдирани изолатори с пеновиден материал, скрит обков Schüco AvanTec SimplySmart до 160 кг, двуплоскостно отваряне за големи и тежки елементи с дръжка тип „курбел“, обков Schüco TipTronic до 160 кг и възможност за защита при влизане с взлом RC 2. Schüco AWS 70.HI се комбинира със сериите за врати ADS 70.HI/ADS 70 HD.

Прозорецът Schüco AWS 75.SI+ предлага строителна дълбочина 75 мм и високо топлоизолирано SI-изпълнение с Uf от 0,92 W/(m2K) с голяма функционалност. Schüco AWS 75.SI+ достига отлична топлоизолация при 117 мм видими ширини. Технологията Schüco SimplySmart със средното си уплътнение по цялата периферия на прозореца и новата изолационна термо вложка във фалца на крилото допринася за рационалната изработка. В комбинация с новото механично поколение обков Schüco AvanTec SimplySmart, с тегло на крилото до 160 кг, монтажът се осъществява значително по-бързо. Schüco AWS 75.SI+ предлага възможност за защита от влизане с взлом до RC 3, изпълнение като навън отваряща се система и комбинация със системи за врати Schüco ADS 75.SI+ / ADS 75 HD.HI.

АЛУКЬОНИГЩАЛ  ще представи и Schüco AWS 90.SI+. „Това е прозоречна система с висока топлоизолация (Uf стойности от 0,71 W/(m2K) при 90 мм строителна дълбочина). Отговаря на изискванията за пасивно строителство“, коментират от компанията. Системата обединява предимствата на алуминия с технология за топлоизолация за устойчива архитектура. Schüco AWS 90.SI+ притежава оптимизирана изолационна зона с коеструдирани изолатори с пеновиден изолационен материал и възможност за защита от влизане с взлом до RC 3. В комбинация със скрит обков Schüco AvanTec SimplySmart могат да се изградят големи трансперантни формати до 200 кг, комбинирани с Schüco TipTronic за допълнителен енергиен потенциал. Schüco AWS 90.SI+ може да се комбинира със серията за врати Schüco ADS 90.SI.

За вратите и прозорците

Компанията представя и Schüco LivIng. 7-камерната пластмасова система за прозорци с топлоизолационни стойности Uf от 1,0 W/(m2K), 0,96 W/(m2K) и тънки видими ширини от 120 мм. Произвежда се както с външно, така и със средно уплътнение с еднакъв профил. При варианта със средно уплътнение отговаря на изискванията на института IFT в Розенхайм за пасивно строителство. Има четири възможности за цвят на основния профил: бяло, кремаво, тъмно сиво и карамел – в комбинация със сребристо сиви или черни уплътнения.

Софтуерните решения

И нека завършим със софтуерните решения от АЛУКЬОНИГЩАЛ. За нуждите на дигиталната документация на алуминиеви системи за врати, прозорци и фасади компанията представя Schüco Fabrication Data Center. Като комбинация от хардуер и софтуер, тя дава информация за разработените проекти и използваните каталози за работа в цех. Софтуерът съдържа специално адаптирана за производствените процеси версия на SchüCal и на Schüco Docu Center. Потребителят бързо получава желаната информация благодарение на сензорен екран. Тясната връзка с актуалния каталог дава нови възможности за употреба, спестява време и разходи при производството.

Друго софтуерно решение е Schüco Продуктов Конфигуратор. За няколко минути той напълно конфигурира системните решения. Независимо от размерите, цвета и нивото на сигурност, всичко е съобразено с индивидуалните изисквания на клиента. След определянето данните, Schüco елементите се визуализират. Чрез интегриране на SchüCal, при всяка стъпка от проектирането, на заден план се извършват технически тестове. SchüCal изчислява точната цена по време на консултацията, улеснявайки изготвянето на индивидуална оферта.

АЛУКЬОНИГЩАЛ ще представи своите продукти в зала 2, щанд С3.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>