Сглобяеми къщи с екопанели от ръжена слама

На Архитектурно-строителна седмица посетителите ще се запознаят с възможностите за изграждане на сглобяеми къщи от Литовски сламени панели „ЕКОКОН“, коментира Веселин Москов от Барбали ЕООД.

Използват се  до 99% естествени материали. Тези сглобяеми къщи се изграждат по предварително изработени панели по проект, имат носеща функция. Те са устойчиви на земетресение, на пожари, лесно приложими са за различен дизайн. Какво повече да търси един клиент освен бърз монтаж „до ключ“ до 2 месеца.

Постига се висока термомаса в комбинация с глинените мазилки, няма термомостове. Тествани и EU сертифицирани са, притежават енергиен сертификат за пасивни къщи А+++.

Сглобяемите къщи създават здравословна, комфортна и устойчива среда. Най-големите предимства са напълно 100% дишащи стени, здравословна среда, уют и топлина, модерен дизайн.

Какво още? Възможно най-добра топлоизолация U фактор: 0,11 W/m2K. Съпътстващите естествени материали за завършване на къщата са глина, тръстика, дърво, камък, коноп, естествени масла за импрегнация, целулозна изолация, ленена изолация, таделакт…

Двойната дървена рамка, заложена в панелите осигурява строителство на сгради до

2-3 етажа, съществуват и изключения на 4-5 етажа.

За избора на вашата сглобяема къща е важно да знаете, че Литовските сламени панели „ЕКОКОН“ свободно пропускат вътрешната влага, която не се задържа в панела.

Топлият въздух не преминава през мембраната и се връща обратно. Системата не допуска преминаване на студен въздух и влага отвън.

Сглобяемите къщи, изградени с екопанели от ръжена слама са нпарвени изцяло от естествени материали- дърво и слама. Енергеефективни, естествени дишащи, имат високи звукоизолационни свойства, не привличат насекоми и гризачи. Срокът на живот на една такава къща е 100 години.

Повече за предимствата на тези сглобяеми къщи може да научите в зала 2, щанд D13.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>