Система модулни елементи и тухли от масивна дървесина STEKO®

Системата модулни елементи и тухли от масивна дървесина STEKO® е разработена по революционна швейцарска технология. Изобретена е през 1997 година от професор Антон Щойрер и архитект Йозеф Колб. Преди да бъде въведена в употреба, STEKO® е била задълбочено анализирана и развита до достигане на най-добрите резултати.

На Архитектурно-строителна седмица, в зала 2, щатд В11, STEKO® ще ни бъде представена от строително-консултантска къща БОЕЛ. Системата е тествана и одобрена съвместно с Швейцарския федерален институт по технологии (ETH) по отношение на стабилност, акустична, пожаро и противоземетръсна устойчивост (ETH/SFIT Zurich, EMPA). Одобрена и ползвана в Германия, където строителните стандарти са смятани за едни от най-високите в света (Сертификат номер: Z-9.1 464).

Всички стенни елементи  са с дебелина 160мм, а тухлите са с височина 320мм или 240мм, дължината им варира от 640мм, 480мм, 320мм и 160мм. Системата е окомплектована със стартиращи греди, прагове, шурцове и „обединяващи“ греди, които дават свобода да се изгради една солидна, дървена сграда, чиито вид и функция да задоволят и най-взискателния клиент. Стените от системата може да се изпълнят с три вида финиш – изцяло видим, изцяло покрит с друг строителен финиш  или комбиниран.

Система STEKO® е предназначена за изграждане на сгради с изключителни топлотехнически характеристики, както и за пасивни къщи. Позволява изграждане на вътрешни преградни стени или  декоративни интериорни решения, без това да води след себе си нерециклируеми строителни отпадъци. Едно революционно решение за по-добър живот. Никога не е било така лесно да се строи качествено, стабилно, здравослово и екологично.

Ползите за клиента

Швейцарската системата STEKO® е така проектирана, за да гарантира здравина и дълговечност като на масивна сграда, съчетани с топлината и уюта на дървото. Огромното предимство е изключителната бързина на изграждане на сгради със система STEKO® от 3 до 10 дни в зависимост от етажността, както и простотата на изпълнение. Постига се екологично строителство, без отпадъци. В конвенционалното строителство при изпълнение на грубия строеж, дори и при най-отговорно планиране и изпълнение се отделят голямо количество строителни отпадъци. При система STEKO® това е сведено до малко количество дървени стърготини, които могат да се използват при залесяването. „Ако сте изградили дома си със STEKO®, а искате да го разширите, то имате възможност за лесно дострояване, надграждане, демонтаж и преместване – безкрайни възможности за по-добър живот!“, коментират от компанията.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>