Декоративна коркова стена 3D

Търсите оригинален начин да завършите стените на хола или спалнята си? Мислите ли за нетипичен и органичен декор на ресторант или модерен офис? А може би ви трябват естествени и ефектно красиви декорации за терариум? Във всяка от тези ситуации декоративната коркова кора е решение.

Настоящите моди и тенденции изискват най-естествените, екологични и в същото време уникални материали за довършителни работи.

Това доведе до появата на нова линия от коркова стена Virgin. Листите от естествена и твърда коркова дървесина от сурова дъбова коркова кора са оригинален, 100% натурален и органичен дизайнерски продукт. Повърхността на плочата е изработена от девствена, твърда кора, прилепена към равна повърхност от индустриален корк.

Подобно на всички коркови плочки, тези, освен естетическата си стойност, също имат положително влияние върху акустиката, повишавайки топлоизолацията, което подобрява комфорта на вашия апартамент. Декоративната коркова кора Virgin е с дебелина 25 мм, размер 610х915 мм и тежи 4 кг. Той ще се вписва перфектно като уникална декорация за домове, офиси, ресторанти и магазини, като аксесоари за терариуми и аквариуми.

Ако ви е омръзнало да виждате керамични изделия, класическо дърво или студено стъкло навсякъде, изберете вечен материал, който впечатлява всички. Всяка декоративна коркова плоча има уникален и дизайнерски съзнателен характер и е 100% създадена от природата. Можете да бъдете сигурни, че вашите интериори ще се трансформират в непознатост и ще имат изискано усещане да впечатлят семейството и приятелите ви с добрия си вкус и усет към естетиката.

Корковите стенни покрития са невероятно практично решение, ако в допълнение към уникалната декорация искате да постигнете звукоизолация и топлоизолация. Коркови плочи ще се поберат идеално в помещения, изложени на шум и мръсотия, като стаи, коридори и входове. Коркова стена е лека и практична, а можете да я използвате и като коркова дъска, където можете да окачите плакати и да монтирате снимки.

Декоративната коркова кора също може да бъде перфектен предмет за декорация в терариум или аквариум. Той ще действа като убежище за малките обитатели като влечуги, земноводни или риби и ще им помогне да се чувстват сякаш в естествената си среда. Той е водоустойчив, удобен и лесен за рязане. Освен това е напълно безопасно, така че не е нужно да се страхувате за благополучието на малките си приятели

Какво представляват 3D лентата и линията на Корк?

Декоративната коркова стена 3D Stripe & Line е уникален пример за оригинален и минималистичен дизайн. Направени внимателно и прецизно, плочите от естествен корк могат да се използват добре във всички интериори, независимо дали в офиса или у дома. Те ще добавят уникален характер, уют и изтънченост на всеки проект.

Откъде идва вдъхновението за коркови чинии?

Вдъхновението за създаване на настоящи и бъдещи структури е и ще бъде природата, чиято трайност, безвремие и уникалност изумяват всички. Благодарение на добре обмислената форма те могат да бъдат подредени в посока, която създава симетрични шарки или обратно, създавайки уникални композиции. Дизайнерската коркова стена 3D Stripe & Line е 100% екологичен продукт - всички коркови дъски са изработени от устойчива и възобновяема суровина, която е напълно рециклируема и напълно биоразградима. Естествен корк.

Какво е коркшерът?

Коркшерът е единственият вид дърво в света, който прави такъв плътен корков слой с еднаква структура и който израства от себе си, когато покриващият слой изчезне. Кората от това дърво - обикновено наричана "корк" - е мъртва коркова тъкан, която постоянно се формира в жизнения цикъл на тези дървета, тъй като размерът на ствола и клоните непрекъснато се разширява.

Лекотата. Въздухът, затворен в микрокамерите, представлява 90% от обема им и около 50% от насипната плътност, което прави действителното тегло около 190 до 250 кг / м3. Това е материал, който е пет пъти по-лек от водата и тъй като не абсорбира вода, той практически не може да потъне.

Непроницаем за течности и газове. Тези характеристики са запалили благодарение на голямото количество суберин. Тегловият процент на суберин е между 39 и 45% от масата на корк. Това вещество има влагоизолационни свойства в структурата си и в същото време повишава и топлоизолацията.

Неустойчивост и химическа устойчивост. Коркът не реагира на химични вещества. Структурата му не само гарантира, че течностите и газовете не могат да проникнат, но също така не влиза в никакъв химичен контакт с тях, нито се разпада. Коркът също е неутрален на вкус и мирис и не абсорбира чужди миризми.

Устойчивост на биологична корозия. Тази корозия се появява при влага и условия, които подпомагат появата на гниене. Повишената устойчивост на биоразграждане може, наред с други неща, да се дължи на наличието на танин и липсата на протеини, които са склонни да се разграждат. Освен това запазва устойчивостта на гъбички и плесени. Повърхността и структурата му не подхранват гъбичките или плесени и по този начин не им осигуряват условия да се справят тук.

Топлоизолационни свойства. Коефициентът на топлопроводимост за този материал е 0,037-0,040 W / (mK). Наред с отличния коефициент на топлопроводност, си струва да се посочи значителната вътрешна топлинна стойност, съдържаща се в корк. Тази стойност идва в резултат на ниските топлинни загуби на корк. За разлика от други материали, коркът запазва изолационните си свойства в значителен температурен диапазон. Излиза от пламтящото зарядно устройство, което започва да се изпарява под въздействието на високи температури. Поради ниската топлопроводимост, коркът винаги е хубав на допир, нито поема, нито дава топлина на тялото ни. Материалът също така стабилизира температурата и влажността на въздуха.

Акустични и антивибриращи свойства. Коркът е способен да абсорбира от 30 до 70% от звуците на честоти от 400 до 4000Hz. В същото време структурата на тапа и нейната еластичност правят възможно потискането на звука от въздуха и ударовите звуци, елиминирайки области със звукови мостове. Благодарение на специфичната си структура, коркът абсорбира звукови вълни и вибрации (не предава вибрациите, а ги спира).

Изгарянето е трудно. Коркът е устойчив на огън в евро клас Е. Този детайл зависи от много условия. Поради лошата си проводимост, коркови дъски обикновено изгарят трудно.

Еластичност и способност за компресия. Клетъчните мембрани на корк са изключително еластични, причинявайки им да останат сгъваеми и еластични и след отстраняване на налягането те се връщат в първоначалната си форма. Когато коркът е подложен на много силни сили, газът в камерите ще се компресира и размерът на конструкцията ще бъде намален. Когато налягането престане, коркът се връща в предишното си състояние.

Антистатик. Повърхността на тапа не задържа електрически разряди, с други думи, тапата не става електрическа, следователно тук не се наблюдава явление на привличане и абсорбиране на прах. Следователно корковите повърхности са необичайно чисти. Ако астматиците и страдащите от алергия използват корк в помещенията, в които са отседнали, това ще ограничи контакта с причиняващи алергия вещества.

Дълготрайност. Коркът се счита за групата на най-трайните органични вещества. Те практически не остаряват и дори след много години те не губят свойствата си, а някои среди го запазват в бара (например морска вода). Не е необходимо да се импрегнира корк.

Лесна обработка. Коркът може да бъде обработен с прости инструменти за рязане и изстъргване. Лежи добре върху неравномерни повърхности, тъй като мухълът се адаптира към околната среда. Има добри адхезивни свойства, което улеснява залепването на различни повърхности.

Неутрален за здравето. Материалът е безвреден по отношение на здравето. Не е токсичен нито при контакт с кожата, нито от случаен контакт с храносмилателната система. Не причинява никакъв вид алергия. Не провокира конюнктивата на окото или лигавиците на носа или дихателните органи.

Уважение към околната среда. Коркът е суровина, получена от дървета, които се регенерират, така че използването му не вреди на околната среда.

Механична издръжливост. Корковите продукти имат висока механична издръжливост, както и способността да поддържат механични свойства при температури от -80С до 140С.

Уникалните коркови покрития за стена oт Forest Design and Architecture ще може да видите в зала 1, щанд D17.