Вертикалното озеленяване е екологично и естетическо решение за интериора и екстериора

Екологичността и естетиката са два от водещите елементи в съвременното строителство. С впечатляващи предложения за вертикално озеленяване, съобразени с изискванията на клиента, в Архитектурно-строителна седмица се включва фирма Ню Гарден.

За интериорни стени на фоайета на бизнес сгради, хотели, общестени сгради или свободно стоящи, компанията ще представи система за вертикално озеленяване, разположена на метална конструкция. Използвани са водонепропускливи плоскости, внедрен е геотекстил или друга влагозадържаща изкуствена тъкан. Поливната система е автоматизирана; растителността се отглежда по метода на хидропоника.

„Основните предмиства са повишаването на въздушната влажност в помещения с по-сух и застоял въздух, шумоизолиращата и прахозадържащата функция. И доближаването на човека до естестванта природа, разбира се“, коментират от Ню Гарден.

Озеленяване с мъх

За заведения, хотели, спа зони, фитнес центрове, офиси, бизнес сгради, конферентни зали, фоайета, стълбища,реклама, брандиране на събития и др. Всяко едно от тези пространства можем да изпипаме със системата за вертикално озеленяване с мъх. Тя е подходяща както за интериора, така и за екстериора. Приложима е при северни фасади или непряко ослънчени пространтства.

Системата е разположена на метална конструкция, с водонепропускливи плоскости, геотекстил или друга влагозадържаща изкуствена тъкан и автоматизирана мъглуваща поливна система. Отгледждането на мъха е изцяло чрез мъглуване и поддържане на въздушната влага.

Предимствата на системата за озеленяване с мъх са:

  • шумоизолиране
  • не изисква поддръжка
  • привлича и абсорбира влагата във въздуха
  • не съдържа токсични компоненти или алергени
  • отблъсква праховите частици във въздуха
  • не изисква специално осветление; може да се използва и в тъмни неосветени помещения

Със системите за вертикално озеленяване на Ню Гарден ще се запознаем в зала 3, щанд С13.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ