Строителният сектор се събира от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център

Над 200 са участниците в най-мащабното издание на бизнес-изложението за последното десетилетие; дигитализация и законодателството – сред акцентите в съпътстващата програма

От 25 до 28 февруари Интер Експо Център отваря вратите си за строителното бизнес изложение на България – Архитектурно-строителна седмица. В 20-ото юбилейно издание на международния форум 200 български и чуждестранни компании ще предложат на сектора продукти и системи за строителството, а богата съпътстваща програма поставя акцент върху водещите теми, сред които дигитализацията и законодателната рамка в бранша.

Изложението заема над 10 000 кв. площ и четири от изложбените палати. Компании от България, Турция, Италия, Германия, Румъния и др. Разполагат щандовете си. Всичко това превръща тазгодишното издание в най-мащабното за последното десетилетие. Като професионална платформа, Архитектурно-строителна седмица събира на едно място предприемачи, инвеститори, архитекти, инженери, строители, проектанти, дизайнери, унивеститетски преподаватели и др.

Тематичното сегментиране е водещо и през 2020 г. Изложителите и посетителите ще могат да извлекат максимума от присъствието си благодарение на обособените тематики: „Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и дървени къщи“, „Груб строеж, външни довършителни дейности, вертикално планиране и ландшафт, индустриално строителство и оборудване“, „ОВК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения”.

На 26 февруари ще бъдат представени световните брандове на Мессе Франкфурт Light + Building и ISH, посветени съответно на осветлението, сградните технологии и услугите за строителството и отговорното управление на водата и енергията в сградите. Интер Експо Център е официален представител на Мессе Франкфурт за България от 2016 г.

Законодателство и дигитализацията в сектора – акценти на съпътстваща програма

Четирите изложбени дни предлагат динамична съпътстваща програма – с активното участие на водещите браншови организации и участниците. От 25 до 27 февруари Камарата на архитектите в България организира три кръгли маси с участието на Камарата на строителите в България и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Акценти са дигитализацията и законодателството и инвестиционният процес у нас. През последния ден КАБ провежда Управителен съвет и организира представяне на съвременни архитектурни проекти. Дигитализацията е акцент и на Университета по архитектура, строителство и геодезия на 27 февруари. В същия ден специализирано събитие организира Асоциацията на интериорните дизайнери в България. Възможностите за инвестиции у нас разкрива на 25 февруари НК Индустриални зони.

На 25-и февруари семинар-дискусия, организиран от Национална асоциация на строителните предприемачи спира вниманието върху тенденциите на пазара на жилищните имоти, инфраструктурата, облика на жилищните квартали, проблемите при развитието на строителното предприемачество и др. В същия ден Българска асоциация за изолации в строителството провежда семинара си за основните принципи в звукоизолацията.

Активно в съпътстващата програма на Архитектурно-строителна седмица се включват участниците. Професионално събитие засяга хибридните решения за ОВК системи.

Други акценти на празентациите и демонстрациите са противопожарни, изолационни и вентилационни решения от последно поколение, железният силикат, системите за сградна и домашна автоматизация, екологични и природосъобразни решения, климатизацията, енергийната ефективност, технологични възможности за деклариране на ТОЛ таксите, анализ и решения за правилното регулиране на парата, хидроизолацията на сградите и др. 

Широко международно присъствие и иновативни предложения, в съчетание с богата съпътстваща програма ще предложи 20-ото юбилейно издание на Архитектурно-строителна седмица от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център. Всички новини от и за изложението могат да бъдат проследени в сайта www.buildingweek.bg.