Валентин Йовев, зам.-министър на регионалното развитие, официално откри Архитектурно-строителна седмица

От 25 до 28 февруари на строителното бизнес изложение 200 български и чуждестранни компании разполагат щандовете си

С официална церемония бе дадено началото на юбилейното 20-о издание на изложение Архитектурно-строителна седмица 2020. В изпълненото с присъстващи Централно фоайе на Интер Експо Център начало на форум дадоха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, управителят на международния изложбен и конгресен център Ивайло Иванов, Йордан Николов – изпълнителен директор на Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) и Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“.

„Архитектурно-строителна седмица се утвърди като професионална арена, в която да обменяме опит и идеи“, каза зам.-регионалният министър Валентин Йовев. Напомняйки, че визията и архитектурата са основополагащи за това, как ще изглеждат населените ни места, той определи приоритетите пред сектора – дигитализацията и цифровите технологии. „Дигитализацията на строителния сектор у нас е най-важната реформа, която трябва да направим. Внедряването на цифровите технологии ще доведе до голямо качество и ще промени нагласите на преките чуждестранни инвеститори“, отбеляза той.

Eмблематично изложение

„Архитектурно-строителна седмица е сред емблематичните изложения в календара на Интер Експо Център“, каза в словото си управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов. Ивайло Иванов напомни, че 20-ото юбилейно издание е увеличило близо четири пъти своите мащаби за последните пет години. През тази година изложението заема над 10 000 кв. м площ и четири от изложбените палати. Компании от България, Турция, Италия, Германия, Румъния и др. разполагат щандовете си. На едно място се събират предприемачи, инвеститори, архитекти, инженери, строители, проектанти, дизайнери, университетски преподаватели и др. Всичко това превръща тазгодишното издание в най-мащабното за последното десетилетие. Пожелавайки успешни сделки и ползотворни контакти, Ивайло Иванов благодари на всички участници.

Отчитайки положителните аспекти, които поражда за сектора на строителството, Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“ пожела успех на юбилейното издание.

Вратите на изложение Архитектурно-строителна седмица 2020. са отворени за посетители както следва:

25-27 – февруари – 10.00-18.00 часа

28 февруари - 10.00 - 16.00 ч.

Съпътстващата програма ще откриете ТУК.