iNELS – системата за домашна и сградна автоматизация, с която се запознахме на Архитектурно-строителна седмица 2021

ЕЛКО ЕП България, чешки производител с 25 годишен опит в производството на модулни релета и системи „умен дом“, за трета поредна година представи системата си за домашна и сградна автоматизация iNELS.

Предлаганата технология от фирмата е подходяща за инсталиране във вече построени обекти с изградена електрическа инсталация и в новостроящи се, като обхваща широк спектър клиенти: частни домове, къщи, хотели, търговски помещения, офиси, халета и складове могат да станат енергийно ефективни и автоматизирани. 

С „УМЕН ДОМ“ (iNELS) управлявате осветление (LED, димиращо, ON/OFF, DALI), отоплението (подово отопление, конвектори, котли, климатици, радиатори, термопомпи и др.), щори, завеси тенти, електроуреди, превенция от наводнение и пожар, контрол на достъп, охрана и инсцениране на присъствие, аудио зони със стрийм от Spotify и онлайн радиа, и много други. Цялата система се контролира от всяка точка на света чрез приложение на телефон, таблет, телевизори SAMSUNG, гласовите асистенти Amazon Alexa и Google HOME или смарт ключове. Създават се сцени с изпълнение на множество действия с един бутон, като например да се изгасят/светнат всичките лампи, да се спуснат/вдигнат всичките щори, настройка на определена светлинна атмосфера при различно събитие или време от денонощието.

Разберете повече за системата на www.inels.bg