Светът, който вдъхновява строителите

Вселената на изложението Българска строителна седмица съчетава идеи, качествени материали и най-новите технологии в сектора

Осъществяването на строителните и ремонтните дейности изисква последователност в няколко стъпки. Обикновено ни е нужен подходящ предварителен проект. Следващата стъпка, която често се превръща в предизвикателство, е неговото осъществяване. Веднага изникват въпросите – как да намерим нужните машини, техника, материали и професионалистите, които да го изпълнят.

Правилните отговори и хора можем да открием на международното изложение Българска строителна седмица. То се провежда ежегодно в столичния Интер Експо Център и предоставя  възможност за запознаване с най-модерните продукти, машини, подемни платформи, топло- и хидроизолации, мазилки и бои, термопанели и инструменти. Изложението, което ще се проведе от 7 до 10 март в Интер Експо Център за 18-и път, е своеобразна  платформа, предоставяща възможност за представяне на иновациите и среща на бранша, заздравяване на търговските отношения с настоящите партньори в бизнеса и за създаване на нови контакти с представители от страната и чужбина.

Домът е топъл и уютен

Като изложение за енергийно ефективно, екологично и функционално строителство и на последното си издание Българска строителна седмица даде много предложения за създаване на сигурен, топъл и уютен дом.  Сред тях бяха самозалепващите ленти EternaBond, определяни като идеално хидроизолационно решение за ремонт на покриви. Многобройни бяха и решенията за покривни настилки, сред които иновативните метални керемиди ARAD.

За създаването на по-топъл под форумът, който събра над 200 компании от България, Германия, Италия, Чехия, Полша, Румъния, Турция, Гърция и Молдова, дава богат избор интегрирани топлоизолационни и отоплителни системи, сред които е модерният икономичен модел на съвременното здравословно инфрачервено отопление - универсалното отоплително фолио HEAT PLUS.

„Умни“ и автоматизирани

Съвременното ежедневие е високотехнологично. Това изисква сградите да отговарят на забързаното ни ежедневие, изпълнено с многобройни задължения. За създаването на уют в съвременните условия на живот е нужно домът да е „умен“.

За управлението и автоматизацията на сградите сред решенията на последното издание на форума бе Shelly. Системата позволява да бъдат управлявани през смартфон и компютър електрическите уреди, осветлението и двупосочните мотори. Сред решенията бяха и щорите „Alexa“, които могат да се управляват през смартфон, както и задвижването за вътрешни врати PortaMatic.

Родени от бъдещето

Българска строителна седмица вдъхновява строителите. През 2017 г. те имаха възможност да се срещнат със сгради от „бъдещето“, сред които мобилната и автономна сграда Релакс Бокс. Предназначена за целогодишно ползване, тя е от контейнерен тип, а монтажът ѝ изисква едва един час!

Привържениците на лесните и сглобяеми сгради имаха възможност да се запознаят със системата „Капа“, даваща възможност за изграждане на сгради със свободна ширина 50 метра и височина 20 метра. Предложени бяха и екопанели, изградени от  дърво и ръжена слама. Продуктът съхранява топлината през зимата и осигурява прохлада през лятото.

Разбира се, Българска строителна седмица дава възможност всеки професионален строител да открие инструментите, от които се нуждае. Тук бяха и подемните платформи, които могат да „растат“ до 400 метра, чиито предимства са по-бързото ѝ изграждане в сравнение със скелетата и възможността за нагласяване спрямо фасада. Представени бяха и интегрирани системи за подово отопление на обществени сгради и пространства, както и каучукови настилки за детски площадки, отличаващи се с удароустойчивите и шумоизолиращи качества, предпазващи от наранявания.

Строителството се нуждае от непрестанно вдъхновение. Това е задачата, която организаторите на Българска строителна седмица ще си поставят за изпълнение от 7 до 10 март.