Идеи и визии в съпътстващата програма на Българска строителна седмица 2018

Единственото пролетно изложение за строителство в София започна на 7 март в Интер Експо Център

Конференции, представяне на инициативи, презентации, семинари и обучения, засягащи много теми, сред които тези за енергийната ефективност, екологичността и функционалността. В тази обстановка ще протече съпътстващата програма на утвърденото изложение Българска строителна седмица 2018. Единственото пролетно изложение за строителство в София тази година ще се проведе в Интер Експо Център и започва на 7 март, продължавайки до 10 март.

Организирана за 18-и пореден път, през тази година Българска строителна седмица събира на едно място над 250 представени компании от България и цяла Европа. На площ от над 2000 кв.м. производители, дистрибутори и вносители от България, Германия, Румъния, Турция и Гърция дават богат избор от решения и идеи за дома и бизнеса, предлагайки строителни материали, машини, техника, дограми, врати, топло- и хидроизолационни продукти, технологии за изграждане на нискоенергийни сгради, решения за интериора и екстериора, бои и настилки.

„Европейска година на по-зелените градове 2020”

През първия изложбен ден, 7 март, съпътстващата програма се обвързва с инициативата „Европейска година на по-зелените градове 2020”. Тя ще бъде представена от Хенрик Бос, Президент на Комитета на фирмите на European Landscape Contractors Association (ELCA) и Ивс Хайрман – директор на European Landscape Contractors Association (ELCA). Председателят на Асоциацията на професионалните озеленители в България Божинел Христов ще представи инициативата „За по-зелени градове в България 2020”, а Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) поставя на дневен ред мерките си за насърчаване на по-зелени градове в България у нас.

Акцентите на 8–ми март – София и саниране

Столицата и санирането ще попаднат „под светлината на прожекторите“ през втория ден. Ще бъде представена и дискутирана инициативата „Визия за София“. След това предстои да бъде поставена на дневен ред стратегията за дългосрочно развитие на столицата.

През същия ден на преден план Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) поставя темата за санирането на ограждащите конструкции на сградите. На 9 март сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ провежда националната си конференция. А професионална секция „Стъкла“ към сдружението организира семинар за „Дистанционерите топъл ръб“ и правната тематика, свързана с техническите изисквания за физическата сигурност на строежите.

3D проектиране за всеки

Последният ден на изложението поставя акцент върху 3D проектирането и визуализирането в областта на ландшафта. Учебен център Graphic Ground  и Inter Expo Center организират семинар на тема „SketchUP – 3D проектиране за всеки”. Той ще запознае проектантите от различни специалности с най-ефективните методи за триизмерно проектиране и визуализация.

Партньри на Българска строителна седмица, която ще се проведе паралелно с изложение Security Expo, са Сдружение Български врати и прозорци, Градът Медиа Груп, Българската асоциация за изолации в строителството Български съвет за устойчиво развитие, Камара на архитектите в България, Университет по архитектура, строителство и геодезия, Българска фасилити мениджмънт асоциация и Български съюз на производителите на сглобяеми къщи.

Строителството се нуждае от своя дом. През всички години досега Българска строителна седмица се утвърди като платформа на идеите и визиите, която предлага правилните решения за бизнеса и рационалните идеи за жилището.