На 6 март стартира АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА

Законодателната рамка за сектора и високите технологии са сред водещите акценти на съпътстващата програма

Броени дни остават до началото на бизнес събитието за строителни сектор у нас – АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА. Изложението стартира на 6 март в Интер Експо Център и по всичко личи, че то ще бъде най-мащабното от десетилетие насам.

В продължение на четири дни, до 9 март, щандовете си ще разположат фирми от България, Германия, Италия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция, Иран. На обща изложбена площ надхвърляща 8500 кв.м, те ще представят машини, продукти, технологии и идеи. „Събитието дава възможност за създаване на нови контакти с български и чуждестранни представители на строителния бранш, както и за развитие на бизнеса“, коментират от бранша. С реализирането на новата концепция залите на изложението са разделени на три сектора, според фирмените сфери на дейност: Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и профили“ и „Грубо строителство и външни довършителни работи“.

Изложителите на АРХИТЕКТУРНОСТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА се фокусират върху потенциала на съвременното строително оборудване и проектиране, технологии и инструментариум, довършителните дейности, интериорните материали и технологии, модерното вертикално планиране и ландшафт и индустриалното строителство. Сред акцентите е и софтуерът, BIM, виртуалната реалност и реалното приложение на 3D принтирането за сектора.

Всеобхватна съпътстващата програма

Всеобхватна. Такава е съпътстващата програма на АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2019. Законодателната рамка, която пряко касае бранша е сред акцентите ѝ; през всички изложбени дни изложителите, в интерактивна обстановка, ще запознават присъстващите с иновативните продукти и подходи.

Съвременните технологии и подходи са „под светлините на прожекторите“ на 6 март. Камарата на архитектите в България (КАБ) организира конференцията „Съвременни архитектурни практики в България“. В същия ден ще се проведе и дискусия за нормативните изменения в строителните и техническите правила за безопасността при пожари и отражението им при изграждане на топлоизолации, организирана от Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС). Изложението ще бъде домакин и на 11-ата конференцията „Вода и енергия“ на БУЛАКВА, организирана от Българската асоциация по водите (БАВ).

На 7 март ще бъде представен и най-новият проект на Българския съвет за устойчиво развитие - платформата за умни материали в зеленото строителство Green Constructor. 

HTB Conference – първо издание

Визиите за бъдещето и високите технологии в строителството са фокусът на първото издание на HTB Conference, организирана от Интер Експо Център и професионалната платформа Graphic Ground, в тясно партньорство с Камарата на архитектите в България (КАБ). Тя ще се проведе на 8 март, а в основата ѝ ще бъде поставен процесът на проектиране. Лекторите в първото издание на HTB Conference ще предоставят обективен поглед върху новостите в процесите, влиянието им и възможностите, които създават.

Динамичен за браншовите организации ще бъде и последният изложбен ден, 9 март. Тогава общите си събрания ще проведат Камарата на архитектите в България и Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“.

АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА ще се проведе паралелно с изложенията SECURITY EXPO и WATER TECH EXPO, насочени към секторите на физическата и дигиталната сигурност и индустриалното и публичното управление на водите. Всичко за АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА, която ще се проведе от 6 до 9 март, ще откриете на сайта buildingweek.bg.