Звукоизолацията е съществен процес в строителството

Кои са основните принципи на звукоизолацията? Как трябва да бъде изградена тя, кои са правилните подходи и материали? Отговори на тези въпроси и много други, обвързани с шумоизолирането дадоха професионалистите от Българска асоциация за изолации в строителството на 25 февруари на семинара си в рамките на Архитектурно-строителна седмица 2020.

Подробно бяха засегнати нормативните рамки. Специалистите от браншовата организация разгледаха принципите на амплитудата, честотата и дължината на звуковата вълна както и на видовете шум – въздушен и ударен (структурен).

Присъстващите разбраха, че ако бъдат изолирани само таванът и стените на помещението, то това би намалило нивото на шума едва с до 30%. При вече изградена сграда най-доброто решение е изграждането на „стая в стаята“. За оптимален ефект звукоизолацията не бива да докосва основата.

Разбира се, най-добрият вариант проблемът с шумовете в сградата да бъде елиминиран, е още при нейното изграждане. Затова специалистите съветват такава да бъде полагана под настилката. Подробно специалистите разгледаха и качествата на различните материали за шумоизолиране, сред които – полиетиленови, коркови и гумени подложки както и коркова вата.

Цялата съпътстваща програма на изложение Архитектурно-строителна седмица ще откриете ТУК.

Вратите на изложението са отворени както следва:

25-27 – февруари – 10.00-18.00 часа

28 февруари - 10.00 - 16.00 ч.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ